Mymesh makes the old City Hall of Utrecht very smart | Chess
City Hall Utrecht

Utrecht

Stadhuis

Het gebouw

“Het prachtige monumentale stadhuis van Utrecht dateert uit de middeleeuwen, rond de tijd dat de stad stadsrechten werd verleend in 1122. Het stadhuis van Utrecht werd rond 1826-1830 herbouwd in neoklassieke stijl. De architect van dit project destijds was de Utrechtse Johannes Embden.

 

Het gebouw is sinds haar bestaan een aantal keren volledig gerenoveerd. Dit keer is de renovatie echter compleet anders; Het stadhuis van Utrecht is nu door de installatie van Mymesh een slim gebouw geworden.”

 

 

Wanneer de toekomst de geschiedenis ontmoet

De originele lampen van Stadhuis Utrecht werden omgezet in slimme alternatieven. Meer dan 2000 lampen zijn uitgerust met Mymesh, waardoor een slimme data-infrastructuur door het hele gebouw ontstaat. Dit opende de deuren voor veel innovatieve functies. De lampen in de trouwzaal waren uitgerust met RGBW-verlichting en bediend met Mymesh via het ultramoderne audio- en visuele bedieningspaneel van Heuvelman. Deze integratie gebeurde via de Mymesh REST-API en zorgde ervoor dat elke gelegenheid zijn eigen unieke sfeer heeft.

Voor de speciale decoratieve lichten die het gebouw haar unieke karakter geven, werd een speciale E27 LED-lamp met geïntegreerde Mymesh-controller geproduceerd voor de unieke Miralles-wandarmaturen. Alle nieuwe TRILUX armaturen waren ook uitgerust met Mymesh-controllers.

 

Duurzaamheid was het belangrijkste argument om het stadhuis in Utrecht te renoveren. Efficiënte LED-verlichting en automatische lichtregeling op basis van bewegingsdetectie en daglicht droegen in grote mate bij aan dit doel. Verosol’s intelligente rolgordijnen FourC – die ook op Mymesh werken – werden bij de renovatie betrokken om de duurzaamheid nog meer te vergroten. Dit systeem meet het buitenklimaat en past automatisch de positie van de zonwering aan voor een optimaal binnenklimaat en bescherming tegen licht. De zonwering van Verosol is hittebestendig in de zomer en isolerend in de winter.

 

Last but not least werd het hele Mymesh-ecosysteem via I / O-interfaces verbonden met het automatiseringssysteem van het gebouw.

 

 

Partners in dit project

Waarom

Mymesh?

• Energieverbruik

• Volledige controle

• Gedetailleerde analyse dankzij MMS

• Klaar voor de toekomst

• Onderhoudsvriendelijk

 

Ontdek wat Mymesh voor jou kan doen

Why

Mymesh?

• Energieverbruik

• Volledige controle

• Gedetailleerde analyse dankzij MMS

• Klaar voor de toekomst

• Onderhoudsvriendelijk

 

Ontdek wat Mymesh voor jou kan doen

Wat Mymesh voor Utrecht Stadhuis deed

 

Betere inzichten

Controle over verlichting

Verlaagd energieverbruik

Verhoogde levensduur van de verlichtingsinstallatie

Adaptieve verlichting

Wij staan

voor u

klaar

Kom met ons in contact!

Wij staan

voor u

klaar

Kom met ons in contact!

Welcome!

 

As of the first of April, our new address will be:

 

Oudeweg 115 B
2031 CC Haarlem