Chess lanceert OLC-Z - Outdoor lichtcontroller voor Mymesh - Chess

Chess lanceert OLC-Z – Outdoor lichtcontroller voor Mymesh

Chess lanceert Mymesh lichtcontroller voor outdoor

Duizenden outdoor lampen en sensoren draadloos aan elkaar verbinden? Het tech bedrijf uit Haarlem heeft een nieuwe primeur; Na maanden van ontwikkeling lanceren zij, voor grote outdoor omgevingen, een nieuwe krachtige licht controller binnen het Mymesh ecosysteem; De OLC-Z.

De OLC-Z maakt deel uit van Mymesh, een draadloze data-infrastructuur dat speciaal werd ontwikkeld om professionele omgevingen erg slim te maken. Het schaalbare netwerk wordt toegepast voor de uitrol van draadloze lichtbesturing voor grote buitenlocaties.

Na een decennia aan internationale wetenschappelijke studie werd de communicatie technologie achter het netwerk realiseert. De inspiratie kwam echter uit een onverwachte hoek; de natuur.

Net als scholen vissen of zwermen vogels worden commando’s moeiteloos over duizenden apparaten gecommuniceerd. De werking klinkt vrij simpel, zodra een apparaat een signaal ontvangt, wordt het commando uitgevoerd en wordt het signaal gelijktijdig naar omringende apparaten doorgestuurd. Dit alles gebeurt is een fractie van een seconde. Dankzij deze vondst heeft het Nederlandse bedrijf één van de meest betrouwbare en schaalbare mesh-netwerken ter wereld.


“Door de lancering van nieuwe producten is de groei van Mymesh het afgelopen jaar héél hard gegaan. Zo hebben wij in een rap tempo aardig wat grote locaties ‘connected’ mogen maken en diverse prijzen gewonnen. Doordat onze klanten Mymesh voor binnen erg goed vonden werken is er nu óók veel vraag naar easy-to-connect lichtmanagement voor buiten.” Wim Hogenhout -Sales manager bij Chess.

De OLC-Z is eenvoudig aan te sluiten op nieuwe outdoor armaturen via de industrie gestandaardiseerde Z-Connector. De OLC-Z wordt middels de Z-Connector van stroom is voorzien en communiceert via DALI met de driver. Buiten het armatuur wordt via 868MHz gecommuniceerd naar omliggende Mymesh apparaten. Het robuuste netwerk en het bijbehorende managementsysteem maken het vervolgens erg makkelijk om het netwerk op afstand te bedienen, te monitoren en te beheren.

Inmiddels heeft de OLC-Z al een stevige vuurdoop gehad. “Ik kan er nog niet veel over zeggen maar een Europese luchthaven heeft op dit moment één van de slimste parkeerterreinen ter wereld” zegt Hogenhout lachend. De OLC-Z is één van de nieuwe producten dat tijdens de Light + Building 2020 beurs in Frankfurt uitvoerig aan het publiek zal worden getoond.